Recept voor speltpasta

Nog geen idee wat je vanavond voor lekkers wilt gaan eten?

Boerderij Landzicht in Strijen verbouwt hun eigen spelt, waar ze vervolgens speltpasta van maken. Wij mogen dit heerlijke product verkopen en hebben hieronder een heerlijk recept voor je opgeschreven!

Speltpasta met aubergine-tomatensaus:
Bak de ui glazig in wat olie in een koekenpan. Zet het vuur hoger, voeg de blokjes aubergine toe en roerbak ze tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten). Zet het vuur lager, roer de knoflook, sojasaus en trostomaten erdoor en voeg basilicum, mosterd en olijven toe. Roerbak het geheel in 5 minuten op zeer laag vuur.

Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de speltpasta toe. Kook in ongeveer 6-8 minuten gaar en giet af. Breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de pasta door de saus of serveer apart. Serveer er eventueel geraspte kaas bij.

Wat heb je nodig?
250 gram speltpasta
1 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 middelgrote aubergine, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl sojasaus
12 trostomaten, gepureerd of in fijne blokjes
handvol verse basilicum
10 zwarte olijven, ontpit, gehakt
zout en peper

Geniet van je avond!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.