Wat is Matcha Green Tea?

Wat is Matcha Green Tea?

Matcha zijn natuurlijke en biologische theebladeren die zorgvuldig zijn vermalen tot een fijne poeder.

Het wordt al 900 jaar lang als traditie gedronken in Japan. Dit gebeurt bij theeceremonies van Boeddhistische monniken, Matcha zou er namelijk voor zorgen dat zij alert, wakker en geconcentreerd zouden blijven tijdens de lange dagen van meditatie.

Tot voor kort werd Matcha vooral gebruikt in Japan, waar het erg populair is onder studenten die het voor toetsen gebruiken en examens. Maar het is nu ook populariteit aan het winnen in Engeland. Het is te vinden in cafés, health food winkels en smoothie bars.

Matcha is een soort superheld onder de thee, want het is super geconcentreerd en zit vol goede stoffen die we nodig hebben voor ons lichaam. map-japan

De theeblaadjes worden de laatste twee weken geteeld onder bedekking, hierdoor kan de chlorofyl (dit is de heldere groene kleur) goed geproduceerd worden. Vervolgens worden de bladeren gedroogd en langzaam gemalen, tussen twee granietrotsen, tot fijne poeder. Daarna wordt de Matcha gelijk ingepakt, zodat alle voedingsstoffen goed behouden blijven.

Waarom komt Matcha vandaan?

De Matcha van Teapigs komt uit de beroemde Nishio regio in Japan. Hier wordt de hoogste kwaliteit Matcha bladeren geproduceerd. De kwaliteit is zo hoog vanwege het klimaat, zoetwater rivieren en vruchtbare bodem. Deze regio staat bekend om de kwalitatief goede thee die daar vandaan komt.

Bedankt voor het lezen en wij hopen dat je wat meer te weten bent gekomen over Matcha Green tea. Natuurlijk vinden we het erg leuk als je hieronder een berichtje achterlaat, misschien heb je er zelf al ervaringen die je wilt delen of wil je er juist nog wat meer over weten!

Geef een antwoord

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.