Het ‘oergraan’ spelt bij LOES Papendrecht

Het ‘oergraan’ spelt bij LOES Papendrecht

Lang geleden was speltbrood de normaalste zaak van de wereld, op dit moment vinden veel mensen het een hype, zie je het bij veel bakkers en wordt er mee gerommeld. Hoe zit het nu echt?

Speltbrood is een ‘oergraan’

In de Middeleeuwen aten de mensen speltbrood en roggebrood, omdat dat de beste graansoorten waren die de mensen konden telen. Tegenwoordig kom je het bij veel bakkers tegen en wordt er regelmatig mee gerommeld.

Gerommeld? Helaas is spelt niet opgenomen bij de Nederlandse Warenwet. Volkorenbrood is dat bijvoorbeeld wel. Als je ergens volkorenbrood koopt, ben je dus zeker van het feit dat het 100% volkorenbrood is. Bij spelt is dat dus niet het geval, in dit geval is het vogelvrij. Bakkers mogen een klein percentage spelt aan een product toevoegen en het al verkopen voor ‘speltbrood, speltkoek of speltcracker’. Het rare is dat deze wet in onze omliggende landen wel is opgenomen en dat zouden ze ook best in Nederland mogen doen!

Veel gezondheidsvoordelen

Als je het over graansoorten hebt, wordt er vaak gelijk gedacht een tarwe, maar rogge, gerst en haver. Echter, de moeder van de graansoorten is spelt en is op dit moment een opmars in Nederland aan het maken.

Het fijne is dat spelt ook nog eens vele gezondheidsvoordelen heeft. Spelt is warm, krachtig, vet en het heeft een hoge voedingswaarde. Spelt wordt door veel mensen beter verdragen dan alle andere granen. Spelt is goed om regelmatig te eten en het is licht verteerbaar.

Hoe zit het met de speltproducten bij LOES?

Alle speltproducten die wij verkopen zijn bij ons 100% spelt, dat betekent dat we dus geen enkele andere graansoorten eraan toevoegen. Puur omdat we onze klanten niet voor de gek willen houden. Speltcrackers, speltkoeken, speltbrood, allemaal gemaakt van 100% spelt, vrij van toegevoegd vet, suikers of e-nummers. Gewoon puur hoe brood hoort te zijn en in ons geval ook nog 100% desembrood.

Kom een speltproduct proberen om te ontdekken wat jij ervan vindt en hoe je lichaam erop reageert!

Geef een antwoord

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.