Wat is desem precies?

Desem, zuurdesem, levain, sauerteig, sourdough, wat is het precies?

Een vraag die wij zeer regelmatig horen.. En heel graag aan jullie willen uitleggen!

150 jaar geleden werd er alleen maar met desem gebakken. Toen kwam er een moment dat gistfabrieken gistcellen gingen kweken en verkopen. Gist was vele malen aantrekkelijker voor de bakkers. Gecultiveerde gist is namelijk makkelijker, bedrijfszekerder en maakt het brood in sommige gevallen wat luchtiger, hierdoor zijn de bakkers met z’n allen overgestapt op gist. Gelukkig is zo’n 35 jaar geleden desem in Nederland her-ontdekt. Toch moet je nog goed je best doen wil je desembrood, met alleen maar desem, ergens vinden.

Wat is desem precies?
Je laat als het ware een meelpapje verzuren en hierop nestelen zich gistcellen. Die moeten goed verzorgd worden, dan gaan ze zich vermenigvuldigen. Op een gegeven moment heb je dan genoeg om er een brood van te kunnen maken.

Kom snel een keer wat proeven in de winkel, zodat u kennis kunt maken met alle heerlijke soorten desembrood die we in de winkel verkopen!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.