There is no planet B!

Duurzaamheid bij LOES Papendrecht

Bij LOES vinden wij dat duurzaamheid heel erg belangrijk is, wij voelen ons verantwoordelijk voor ons gedrag en het effect van ons handelen op de omgeving. Dit proberen we naar buiten uit te dragen door ons ongesneden brood te verpakken in papier en mensen die hun brood gesneden willen hebben, bewust te maken van het feit hoeveel plastic zakjes er weggegooid worden. Hierdoor nemen ontzettend veel mensen een herbruikbare broodzak. ‘Huh, een broodzak, wat moet ik me daarbij voorstellen?’. Dit is een tas van 100% biologisch katoen, waar je je gesneden en ongesneden brood in kunt bewaren, zonder dat het uitdroogt.

Fantastisch voor jou, de afvalbak en de natuur! Heel veel mensen vinden het nu nog ‘raar’ of ‘apart’ om met hun eigen tasje brood te komen halen, wij hopen dat mensen dit over een paar jaar de gewoonste zaak van de wereld gaan vinden. Waarom? Omdat we maar één wereldbol hebben, waar onze kinderen en kleinkinderen ook op moeten leven.

Wat doen we in de bakkerij aan duurzaamheid? We gebruiken ovens op elektriciteit, hierdoor hebben we geen fossiele brandstoffen nodig. Daarnaast wordt ons brood gebakken op vloer van de oven, deze vloer is gemaakt van natuursteen, dit gaat extra lang mee en kan tegen hoge hitte. Ook gebruiken we biologische ingrediënten, voegen we aan ons brood nergens vet, suikers of e-nummers aan toe. We denken aan de natuur en aan wat het beste voor ons lichaam is!

Ook komt het voor dat aan het einde van de dag iets op is, omdat er tegenwoordig veel sprake is van voedselafval wat nog goed is, maar wat teveel is, houden we hier zeker rekening mee. Daarnaast vinden we het ontzettend belangrijk te werken met seizoensgebonden producten, hierdoor wisselt onze lunchkaart regelmatig, zodat we geen producten hoeven te gebruiken die een lange reisafstand hebben gehad.

Ben jij al komen kijken in onze winkel? Hopelijk tot snel!

Geef een antwoord

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.