De beste ingrediënten
Omdat we het allerlekkerste brood willen maken, maken we enkel gebruik van de allerbeste ingrediënten. Deze zijn veelal biologisch, zoals het meel, bloem, vruchten en zaden. Wat we het allerbelangrijkste vinden is dat het kwalitatief goed is, zonder rommel. Een biologisch certificaat zegt daarin niet altijd alles, dus zijn we zelf ook heel kritisch op hoe de grondstoffen worden gemaakt!
100% Desem
Ons brood is volledig gemaakt op basis van desem. De term “desembrood” is helaas (nog) niet beschermd. Dit wil zeggen dat een bakker die een “normaal” gistbrood maakt en een druppel van een desem hieraan toevoegt, dit brood mag verkopen als desembrood. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, dus daarom hameren we er altijd op dat wij een écht desembrood maken. Volledig op basis van desem, waardoor je de allerlekkerste en beste broden krijgt!
Ambachtelijk gemaakt
Al het brood, en uiteraard ook de koeken, granola en al het lekkers uit de bakkerij, maken we helemaal zelf in onze eigen bakkerij. Bakker Peter doet dit al meer dan 7 jaar in zijn eentje en gebruikt eigenlijk alleen maar zijn handen! Een deegkneder, weegschaal en een oven. Meer heeft hij niet nodig. En iedere nacht zorgt hij dat je bij LOES de lekkerste producten kunt kopen!