Desembrood in Papendrecht

Desembrood in Papendrecht

Bij Bakkerij LOES kunt u desembrood kopen in Papendrecht. Bij LOES kunt u terecht voor verschillende soorten desembrood. Het assortiment bevat verschillende soorten variërend van gewone desembroden tot vruchtendesembroden. LOES is vooral bekend om haar 100% speltbrood  en de desem cranberry-amandelbol.

Zuurdesem, desem en sourdough

Desem is hetzelfde als zuurdesem, levain, sauerteig en sourdough, maar wat is het nou precies?

150 Jaar geleden werd er alleen maar met desem gebakken. Toen kwam er een moment dat gistfabrieken gistcellen gingen kweken en verkopen. Gist was vele malen aantrekkelijker voor de bakkers. Gecultiveerde gist is namelijk makkelijker, bedrijfszekerder en maakt het brood in sommige gevallen wat luchtiger. Door deze, vooral economische, voordelen, zijn de bakkers met z’n allen overgestapt op gist. Gelukkig is zo’n 35 jaar geleden desem in Nederland her-ontdekt. Toch moet je nog goed je best doen wil je desembrood, met alleen maar desem, ergens vinden.

Wat is desem precies?

Je laat als het ware een meelpapje verzuren en hierop nestelen zich gistcellen. Die moeten goed verzorgd worden, dan gaan ze zich vermenigvuldigen. Op een gegeven moment heb je dan genoeg om er een brood van te kunnen maken. Het is dus eigenlijk een hele natuurlijke manier van brood maken. Simpelweg bestaat het alleen uit meel en water wat gaat pruttelen. Er wordt niks aan toegevoegd om het gistproces te versnellen, waardoor het puur natuur blijft.

Onze soorten desembrood kunt u terug vinden in onze webshop waar u uw brood kan bestellen. 

Desembrood invriezen

Bij LOES adviseren wij altijd om het desembrood ongesneden meenemen. Het brood blijft dat 3 tot 5 dagen lekker. Wij adviseren dan wel om het brood elke keer even in de oven te doen. Een heel brood 6 minuten, een half brood ongeveer 3 tot 4 minuten en een kwart brood een minuut of 2. Desembrood kan tot 3 keer toe in de oven gedaan worden. Iedere keer als je het brood in de oven doet, geef je het brood als het ware een “boost”. Hierdoor wordt het brood weer heerlijk!

Wat ook uitstekend kan is het desembrood invriezen. Dit is lekker als het ongesneden is, maar ook als het gesneden is! Van klanten horen wij dat als zij ons desembrood invriezen, dat het geen smaak verliest en dat het nog steeds heerlijk is! Een voorraad inslaan kan dus ook!