Streekproducten Alblasserwaard | Exclusief in onze winkel

LOES biedt streekproducten uit Alblasserwaard

Wij bij LOES proberen van elke dag een feestje te maken met ons eigen desembrood, maar ook door middel van verschillende streekproducten uit Alblasserwaard. De producten die we uit de regio bieden vind je exclusief in onze bakkerij. Ontdek hier wat er allemaal in de streek te vinden is. Het aanbod wisselt regelmatig, zodat je iedere keer weer iets nieuws ontdekt in de winkel.

 

Zuperzozial servies

Zuperzozial Servies

Het merk Zuperzozial creëert uniek bamboeservies. Ideaal voor op de tafel of in de tuin. Mooi pastelgekleurd serviesgoed van bamboe en maïs met een duurzaam karakter. Dat is waar dit verfrissende merk voor staat. De producten zijn met zorg gemaakt en geselecteerd. Het servies is veelzijdig en kan je daarom langzaamaan uitbreiden. Leuke spulletjes voor binnen en buiten; kleurrijk, vrolijk en trendy. Een duurzaam alternatief voor plastic serviesgoed.

Thee van teapigs

Teapigs is een merk dat volledig bij onze visie past. Het merk biedt namelijk zo natuurlijk en puur mogelijke thee. Hierbij gaat het om ‘echte’ thee. Daarmee bedoelen we dat je in je theezakje grove thee zult vinden, zoals besjes, blaadjes en bloemetjes. Doordat de thee zich in een theetempel bevindt, heeft het de ruimte om een heerlijke smaak te verspreiden in je theekopje.

Speltpasta van Boerderij Landzicht

Bij Boerderij Landzicht uit Strijen halen wij onze speltpasta. Boeren Ageeth en Mees verbouwen op hun boerderij zelf spelt, hier maken zij vervolgens speltpasta van die zeker de moeite waard is om een keer te proberen! Daarbij is onze desembakkerij in Bleskensgraaf een afhaalpunt voor groenten en fruitpakketten van Boerderij Landzicht. Deze worden hier één keer in de week gebracht en kunt u komen ophalen. De speltpasta is van 100% spelt, waardoor u deze gewoon kunt eten als u bijvoorbeeld geen tarwe mag!

Wijn van Chateau du Tets

Onze wijn halen wij uit Goudriaan, een dorpje binnen de streek Alblasserwaard. Hier zit de polderwijngaard Chateau du Tets die al sinds 1985 Nederlandse wijnen maakt en verkoopt. Al meerdere keren hebben zij prijzen voor deze gaard gewonnen. In onze winkel verkopen we rosé, rode wijn, witte wijn en sinaasappelwijn. De wijnen zijn daarnaast een leuk cadeau, omdat het een unieke wijn is van Nederlandse bodem én uit eigen streek!

Overige streekproducten

Verder vind je in onze winkel diverse andere streekproducten uit de regio. Denk maar aan fruitsappen van Landwinkel De Fruitheerlijkheid uit Papendrecht, biogische kaas van Biokaas Kinderdijk uit Alblasserwaard en honing van Nationaal Park De Biesbosch uit Dordrecht. Daarnaast bieden we producten van Zeemansboter en soepen van Kromkommer, beide uit Rotterdam.

Neem contact op met Loes als je nog vragen hebt over de streekproducten uit Papendrecht en omgeving. Bestelt u liever enkel ons lokale desembrood? Dat kan in onze bakkerij zelf of online in onze webshop.