De onbekende suikervervanger – Rijststroop

De onbekende suikervervanger – Rijststroop
24 april 2016 Louise Schalkwijk
In Nieuws&Tips

Veel recepten die verschijnen zijn zoete lekkernijen, waarbij één of andere zoetstof wordt gebruikt, vaak (gedroogd) fruit, agave of ahornsiroop, stevia , palmsuiker, oerzoet, kokosbloesemsuiker of honing. Bovenstaande zijn voor veel lezers bekend, maar is meer op de markt. Zo heb je naast de bovengenoemde zoetmiddelen bijvoorbeeld ook rijststroop, dadelstroop, amazake, mesquitepoeder, lucuma etc.

Zo hebben wij in de winkel sinds kort rijststroop en daar vertellen we jullie graag wat meer over!

Het wordt gezien als een gezonde manier om te zoeten.  Het heeft wel een specifieke smaak, maar de meest neutrale van alle granenstropen. De stroop wordt niet geraffineerd, waardoor de vitaminen en mineralen bewaard blijven. Rijststroop wordt gemaakt door volrijst (volle korrel) met water te vermengen. Dit wordt vervolgens tot een dikke pap gekookt. Enzymen veranderen de structuur van de pap, dit geeft de zoete smaak. Door verdere filtering en inkoken ontstaat er uiteindelijk een dikke, kleverige, goudkleurige stroop. Rijststroop wordt als zeer gezond gezien vanwege de omzetting door de enzymen.

Voordeel wat (bruine) rijststroop weer wel heeft is dat het niet de fructose bevat die zowel agave als honing rijk zijn. Rijststroop kan dus in plaats van bijv. honing of agavesiroop worden gebruikt. Het heeft wel een iets andere smaak. Of je het dus lekker vindt, is beetje persoonlijk en afhankelijk van welk gerecht je klaarmaakt.

Wil je het een keer proberen? Ze zijn bij ons in de winkel verkrijgbaar!

Comments (0)

Laat een reactie achter